Docent Verpleegkunde en Verzorgende IG te Leiden 

Vacaturekenmerken

Ben jij onze nieuwe collega die het hart van onze studenten weet te raken? Heb je ervaring als verpleegkundige en of verzorgende IG en een afgeronde (HBO) opleiding? Wij zoeken een enthousiaste docent die elke dag het mooie vak wilt overdragen aan onze studenten. Klinkt goed toch? Zie jij jezelf al helemaal in deze rol dan komen wij graag in contact met jou.

Het Team

Natuurlijk zijn wij van mening dat wij werken bij het leukste College van mboRijnland en staat bij ons samenwerken centraal. Kernwoorden die ons team verder omschrijven zijn bevlogenheid, betrokkenheid met onze studenten en passievol over ons vak.

Wat ga je doen

 • Je bereidt lessen voor en geeft zowel klassikale als digitale lessen aan studenten van de opleiding verzorgende IG, verpleegkunde en maatschappelijke zorg;
 • Je begeleidt studenten in hun leerproces, op vakinhoud maar ook hun persoonlijke ontwikkeling;
 • Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling en afstemming van het onderwijscurriculum;
 • Je biedt ondersteuning in toetsing en examinering.

Wie zoeken we

Pedagogisch/didactische bekwaamheden vinden we natuurlijk belangrijk. Kun je goed contact maken met uiteenlopende studenten, ze motiveren, een veilige en uitdagende leeromgeving creëren in de klas. Ook vaardigheden op het gebied van klassenmanagement en organisatorisch vermogen zijn nodig in deze baan.

mboRijnland zoekt een  docent die echt plezier heeft in het mbo-onderwijs, die goed kan improviseren en een teamspeler is. Wij vinden het belangrijk dat je je op je gemak voelt in een veranderende en dynamische organisatie.

Belangrijk voor ons is bovendien dat je een bevoegd docent bent. Je dient een opleiding verpleegkunde te hebben afgerond en een opleiding voor docent verpleegkunde, naast een tweedegraads lerarenopleiding mag dat ook een PDG zijn. Bovendien vragen we relevante werkervaring als verpleegkundige en als docent. 

Wat bieden wij

De afgelopen periode heeft bewezen dat goed opgeleide zorgmedewerkers belangrijk zijn voor onze maatschappij. Daar zet het team in Leiden zich met enthousiasme, met oog voor de studenten en haar omgeving, vol voor in en ze verwelkomen je graag. Op de functie van docent LB is de CAO MBO van toepassing. De functie is gewaardeerd in schaal LB (maximaal € 4,429- bruto per maand bij een dienstomvang van 36,86 uur per week. Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten.

Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk te halen. Als je extra cursussen of trainingen nodig hebt, zijn daar volop mogelijkheden voor.

Daarnaast bieden wij:

 • 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
 • De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
 • 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
 • Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
 • Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
 • Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een fietsregeling en ns-businesscard;
 • Ruime scholingsfaciliteiten. 

Meer informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met vacature verantwoordelijke Anneke Lucassen per mail op alucassen@mborijnland.nl.

Reageren

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

Na je sollicitatie 

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.  

Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus