Kom jij uit de zorgsector en wil je jouw waardevolle kennis en ervaring met mbo-studenten delen? Weet jij de stof op een aansprekende manier op ze over te brengen – of het nou om de anatomie van het menselijk lichaam of injecteren gaat? En, vind je het leuk dat onderwijs altijd in ontwikkeling is en ben je zelf ook nog leergierig? Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!
Want dit mag je als docent Verpleegkunde gaan doen …
En daar krijg je veel voor terug!
Natuurlijk is het al leuk om studenten het goede voorbeeld voor hun toekomstig werkveld te geven, maar er is meer! Je komt terecht in een toegewijd team en kunt rekenen op een salaris van minimaal € 3.431 tot maximaal € 5.078 bruto per maand bij een volle werkweek (schaal LB, cao mbo). Wij bieden meerdere tijdelijke aanstellingen die wij bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als docent Verpleegkunde:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Hoe je werkdag eruit zal zien?
We vroegen het Tamara van Drongelen, docent Verpleegkunde. “Als ik naar school kom, zoek ik altijd eerst mijn collega’s op om bij te praten. Daarna ga ik de dag voorbereiden of vindt er al gelijk een les plaats. Dat kan een theorieles zijn over anatomie, maar ook een praktijkles zoals basiszorg of verpleegtechnische handelingen. Bij elk vak probeer ik de vertaalslag naar de praktijk te maken: waarom is het belangrijk dit te weten? Wat kun je ermee? Om de kennis te laten beklijven, zet ik vaak beeldmateriaal in, maak ik een quiz of laat ik ze verdiepingsopdrachten maken. Daarbij ga ik ontwikkelingsgericht te werk, waarbij ik mijn lessen laat aansluiten bij de individuele behoeftes van mijn studenten. De één laat ik bijvoorbeeld een artikel lezen, terwijl ik de ander een filmpje laat zien. Ook regel ik excursies of juist een gastles. Gedurende de dag stem ik vaak iets met andere docenten af. Bij ons college is veel aandacht voor teamwork; alleen dan kunnen we het gewenste niveau bereiken. Ook zijn er regelmatig vergaderingen over het onderwijs, studentbesprekingen, coaching van nieuwe collega’s en ben ik bijvoorbeeld betrokken bij de voorlichting. Kortom: de dag vliegt altijd zo voorbij!”
We vroegen Tamara ook wat haar motiveert:
“Ik vind het prachtig dat ik mijn passie en enthousiasme voor het vak mag doorgeven aan studenten en ze mag begeleiden. Die interactie is ontzettend motiverend. Ik zie de studenten groeien door de jaren heen en zich tot professionals ontwikkelen. En zeg zelf: wat is mooier dan de hele dag over je vak mogen praten?”
Dus, herken jij jezelf hierin?
En heb je deze vaardigheden op je cv staan?
* Je bent bevoegd docent als je minimaal een hbo-diploma Verpleegkunde hebt en ervaring in het vakgebied als verpleegkundige of je bent een BIG-geregistreerd verpleegkundige met aantoonbaar HBO werk/denkniveau. Heb je geen lesbevoegdheid, dan krijg je de mogelijkheid je lesbevoegdheid voor het mbo te halen.
Solliciteer dan bij ons als docent Verpleegkunde!
Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Klik hiervoor op onderstaande sollicitatiebutton en voeg je enthousiaste motivatiebrief en cv toe. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of stuur een mail Onderwijskundig Teamleider Jasper van Waardenburg <jwaardenburg@mborijnland.nl> of bel/app gerust even op 0613557905
MBO College Welzijn en Zorg
Bij MBO College Welzijn en Zorg vind je een vijftal opleidingen: van Pedagogisch werk tot Sociaal werk, van Assisterende in de gezondheidszorg tot Maatschappelijke Zorg en Verzorgende. En, Verpleegkunde. Vanzelfsprekend gezien ieders achtergrond in de zorg- en welzijnssector is de betrokkenheid van alle collega’s en passie voor het vak. Iedereen is sociaal ingesteld, altijd bereid om elkaar te helpen en alles in het belang van studenten te laten draaien. Er vindt veel multidisciplinaire samenwerking plaats. Ook is er ruimte voor groei, ondernemerschap en zeker ook persoonlijk eigenaarschap. Het is belangrijk dat je kunt meebewegen met interne en externe ontwikkelingen, met oog voor planning en organisatie