Wil jij studenten leren hoe ze de triagewijzer moeten gebruiken, bijvoorbeeld bij een vermoeden van een hartinfarct? Heb jij de kennis vanuit de praktijk om alles over wondverzorging te vertellen? En weet je ook hoe je lastige materie, zoals pathologie en de Latijnse begrippen, op een boeiende manier kunt overbrengen? Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!
Want dit mag je als docent Doktersassistent gaan doen …
En daar krijg je veel voor terug!
De afgelopen periode heeft bewezen dat goed opgeleide zorgmedewerkers belangrijk zijn voor onze maatschappij en daar kun jij aan bijdragen. En er is meer! Je komt terecht in een toegewijd team en kunt rekenen op een salaris van minimaal €2915 tot maximaal €4.429 bruto per maand bij een volle werkweek (schaal LB, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je groeien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als docent Doktersassistent:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Hoe je werkdag eruit zal zien
We vroegen het Marilou Klaassen, docent Doktersassistent. “Als ik op school kom, drink ik meestal eerst koffie met mijn collega’s. Daarna begint bijvoorbeeld een teamvergadering of start ik gelijk met mijn lessen. Die vind ik overigens zó leuk om te geven, mede dankzij het nieuwe onderwijs waarbij theorie en praktijk door elkaar heen lopen. Momenteel geef ik drie grote vakken: Intake, Behandelkamer en Organiseren & Begeleiden. Intake bestaat vooral uit alle handelingen aan de balie en telefoon. Het omvat onder meer triage, anatomie en communicatie. We brengen daarvoor een casus in vanuit het werkveld. Bijvoorbeeld een man die met een bloedneus aan de balie verschijnt. Welk ondersteunend materiaal kiezen studenten dan? Welk pad volgen ze? En wat is hun eindconclusie? Tijdens het vak Behandelkamer verrichten de studenten in hun praktijkjas medisch-technische handelingen. Van bloed afnemen tot wondverzorging. En bij Organiseren en Begeleiden draait alles om de opleiding goed afronden en naar de toekomst kijken. Naast deze lessen ben ik ook nog druk met bijvoorbeeld stagebegeleiding, de intake van studenten, maatje zijn van nieuwe docenten, etc. Afwisselend en uitdagend dus!”
We vroegen Marilou ook wat haar motiveert:
“Ik vind dit beroep fantastisch; ik ben zelf ook doktersassistent geweest. Toch wilde ik graag voor de klas staan en de connectie met deze groep studenten opzoeken. Het zijn mensen van verschillende leeftijden en met diverse achtergronden die bewust voor dit vak kiezen. Ik voel me echt in mijn element als ik mijn praktijkervaringen aan ze mag overbrengen.”
Dus, herken jij jezelf hierin?
En heb je deze vaardigheden op je cv staan?
*Als je een hbo-diploma hebt of aantoonbaar hbo werk- en denkniveau met daarnaast ervaring in het vakgebied, dan bieden wij je de mogelijkheid om je bevoegdheid voor het mbo te halen.
Solliciteer dan bij ons als docent Doktersassistent
Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Klik hiervoor op onderstaande sollicitatiebutton en voeg je enthousiaste motivatiebrief en cv toe. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of stuur een mail naar Elza van Vliet op evliet@mborijnland.nl.
MBO College Welzijn en Zorg
Bij MBO College Welzijn en Zorg vind je een vijftal opleidingen: van Pedagogisch werk tot Sociaal werk, van Verpleegkunde tot Maatschappelijke Zorg en Verzorgende. En, Assisterende in de gezondheidszorg. Vanzelfsprekend gezien ieders achtergrond in de zorg- en welzijnssector is de betrokkenheid van alle collega’s en passie voor het vak. Iedereen is sociaal ingesteld, altijd bereid om elkaar te helpen en alles in het belang van studenten te laten draaien. Er vindt veel multidisciplinaire samenwerking plaats. Ook is er ruimte voor groei, ondernemerschap en zeker ook persoonlijk eigenaarschap. Het is belangrijk dat je kunt meebewegen met interne en externe ontwikkelingen, met oog voor planning en organisatie. Lees meer over dit college op onze website <link>.