Voor het college Techniek en ICT zijn wij op zoek naar een programma manager Onderwijs (Flexpeditie) die zowel in Leiden als in Gouda werkzaam zal zijn. We stellen deze vacature intern open omdat wij onze collega’s binnen mboRijnland gelegenheid willen bieden om zich verder te professionaliseren.
Wat ga je doen als Programmamanager
Als programmamanager van het college Techniek en ICT ben je onderdeel van het managementteam en moet je strategisch onderwijskundige thema's kunnen verdiepen en ontwikkelen. Je hebt ruime kennis en ervaring op het gebied van onderwijs en kunt uitdagingen van het college en de branche overwinnen. Je bent verantwoordelijk voor gedelegeerde projecten en draagt bij aan de voortgang en realisatie van doelstellingen van het college. Je legt verantwoording af aan de directie en voorziet hen van advies vanuit jouw visie en expertise. Daarnaast geef je leiding aan multidisciplinaire projecten en ondersteun je de directie op strategisch en tactisch niveau bij het monitoren van onderwijsprocessen. Je coördineert werkzaamheden, bewaakt de voortgang en anticipeert op risico's. Ook ben je betrokken bij regionale samenwerking in het kader van Sterk Techniek Onderwijs en Leven Lang Ontwikkelen. We zoeken een ondernemende kandidaat met sterke netwerkcompetenties en organisatie- en omgevingssensitiviteit. Je weet verbindingen te leggen tussen het college, het werkveld en de partners in de branche en kunt goed omgaan met belangen en politieke afwegingen. Je bent een sterke gesprekspartner op alle niveaus binnen de organisatie.
We vroegen Korina Groeneveld, de huidige functiehouder, hoe zij deze functie ziet:
Als programmamanager ben je een vaste vertegenwoordiger van de directie in verschillende regie- en stuurgroepen. Je moet je goed bewust zijn van wat deze rol betekent en stevig in je schoenen staan. Je hebt als gesprekspartners vaak verschillende stakeholders uit de 5 Sterk Techniek regio’s, zoals bestuurders, directeuren, ambtenaren en wethouders. Deze functie is voor iemand die graag in de publieke sector opereert en netwerkt een leuke uitdaging en uitermate afwisselend. Competenties die hierbij passen zijn: proactiviteit, anticiperen, toekomstgerichtheid, verbinden, samenwerken, netwerken, keten denken, het zijn allemaal belangrijke aspecten in deze functie. Want het is een zelfstandige rol ondanks dat je nauw samenwerkt met het directieteam. Intern ben je voornamelijk bezig met onderwijsprocessen. Affiniteit en kennis van de flexpeditie is nodig en een onderwijskundige blik. Je moet de resultaten goed kunnen monitoren en bij de verschillende onderwijsteams ophalen wat de stand van zaken is en wat er nodig is om de volgende stap te zetten. Je voert motiverende en inspirerende gesprekken om de handelingsverlegenheid binnen teams weg te nemen zodat er een beweging gemaakt kan worden. Het is de kunst om jouw bevindingen aan elkaar te kunnen koppelen en terug te koppen aan de directie en de drie programmamanagers van de flexpeditie. Daarom moet je je eigen netwerk creëren en nauw samenwerken met het managementteam van het college om succesvol te kunnen zijn.”
Wat krijg je er voor terug!
De aanstelling is in principe vast. Het takenpakket kan echter veranderen afhankelijk van de ontwikkelingen binnen onze organisatie. We bieden je de mogelijkheid om je op strategisch niveau te ontwikkelen. We bieden een grote mate van vrijheid en vertrouwen om kansen te signaleren en op te pakken samen met professionals en docenten. We bieden de kans om op strategisch niveau te werken in combinatie met projectniveau. En er is meer! Je komt terecht in een toegewijd team en kuntrekenen op een salaris van minimaal € 4452 tot maximaal € 6488 bruto per maand bij een volle werkweek van 36,86 (schaal 12, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je groeien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als Programmamanager:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Wat neem je mee:
We vroegen Korina om vanuit haar ervaring hierop aan te vullen:
We vroegen Korina wat voor uitdagingen zij tegenkwam:
Je moet als programmamanager echt stevig in je schoenen staan om anderen te overtuigen en de belangen van alle stakeholders te herkennen. Het is belangrijk om met organisatiesensitiviteit maar ook leiderschap de verschillende belangen samen te brengen en de directie mee te nemen in de te nemen besluiten zowel in je interne als externe operaties. Je werkt dan ook nauw samen met de 2 directeuren van het college om resultaten te behalen en moet daarvoor proactief zijn en anticiperen op ontwikkelingen. Ook is het belangrijk om te blijven evalueren en gezamenlijk te focussen op de resultaten.”
Wil je meer weten?
Neem voor meer informatie over de vacature contact op met die directie van het college Techniek en ICT, Jan van Laake op jlaake@mborijnland.nl of HR-adviseur Marion Hamacher op mhamacher@mborijnland.nl of 06-53393661.
Reageren?.
Als deze vacature je aanspreekt en je je in dit profiel herkent, horen wij graag van je. Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton, waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden. Een ontwikkelassessment maakt deel uit van de procedure. Reageren kan tot einddatum vacature.
Verloop procedure
De gesprekken vinden plaats met een selectie- en adviescommissie waarna de directie een besluit neemt over de kandidatuur.
Het college Techniek en ICT
MBO College Techniek en ICT volop in ontwikkeling. Het maakt deel uit van een wereld die werkt aan de slimste technologische oplossingen voor – grote en kleine – maatschappelijke vraagstukken. In die wereld komt het bedrijven, overheden en andere opleidingen tegen waarmee het college nauw samenwerkt. mboRijnland werkt in het nieuwe techniek- en ICT onderwijs met zogenoemde smart toepassingsgebieden voor smart education: Smart Building, Smart Energy,. Smart Industry, Smart Mobility, Smart Logistics en Smart Health. Het college kent een CIV Smart Technology en een CIV Bioscience waarmee de samenwerking in de branche wordt vormgegeven. Het college gaat van een driehoofdige directie terug naar twee directieleden, elk met zijn/haar eigen strategisch aandachtsgebied om te komen tot de gewenste professionalisering van het onderwijs in samenwerking met de branche. Het managementteam van het college heeft 9 teamleiders die leidinggeven aan een onderwijsteam van gemiddeld 15-30 medewerkers. Onderwerpen als flexpeditie, modulariseren, hybride en gepersonaliseerd onderwijs, het pedagogisch en didactisch handelen staan hoog op de agenda van het college. Zie ook deze link voor meer informatie.