Geloof jij in de potentie van onze studenten en vorm jij graag vanuit de klas de brug tussen onze studenten en hun omgeving als het gaat om het (preventief) signaleren en aanpakken van schoolverzuim, loopbaanvraagstukken, gedragsproblemen en motivatieproblemen? Lees dan verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!
Je bent onderdeel van het Start-Up team locatie Leidschendam / Zoetermeer bij mboRijnland en mag als jongerenwerker het volgende gaan doen…
Jij zet met de student de eerste stapjes naar een oplossing. Hiervoor zet jij je coaching vaardigheden in en/of verwijs je door naar het Onderwijs Servicecentrum of externe partijen. Jij legt op een laagdrempelige manier contact en bouwt een band op met onze studenten om onderliggende problematiek goed in beeld te krijgen. Je hebt kennis van uiteenlopende problematiek, hebt een lange adem en je gelooft in ieders potentie. Je hebt oog voor de onderlinge verschillen en stuurt op inclusiviteit en respect voor elkaar. Je gaat groepsdynamisch aan de slag, je signaleert en je hebt een positieve invloed op het gevoel van veiligheid van studenten. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Dit alles maakt jou een betrouwbare partij voor zowel studenten als onderwijsteams. In deze rol kan je een verbinder zijn tussen studenten en docenten, en daarmee lever jij een bijdrage aan de kwaliteit van ons onderwijs.
En daar krijg je veel voor terug!
Je gaat werken in twee toegewijde teams van MBO College Start-Up. Je kunt rekenen op een salaris van minimaal € 3532,- bruto tot maximaal € 5228,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling van een jaar. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als jongerencoach:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Hoe je werkdag eruit zal zien?
Elke dag is anders, elke groep heeft zijn dynamiek, elke student heeft zijn uitdagingen en docenten verschillen in hun manier van lesgeven. Dit maakt dat elke situatie en/of hulpvraag een goede analyse nodig heeft om vervolgens in afstemming met collega's de nodige acties in te zetten. Op momenten dat de studenten binnenkomen op school of geen les hebben, ben je zichtbaar en spreek je studenten waar nodig aan op de geldende gedragsnormen. Ook zullen studenten jou aanspreken doordat je benaderbaar bent en laagdrempeligheid uitstraalt. Je loopt bij alle klassen langs om collega's en studenten te groeten. Studenten en collega's vinden het fijn om je betrokkenheid en de positieve energie te ervaren. Tussendoor kunnen docenten hulpvragen en belangrijke zaken met je delen, zoals afwezigheid of aanwezigheid van studenten of uitkomsten van gesprekken met studenten. Als een student een tijdje afwezig is en de docent geen reactie krijgt, dan ga je op huisbezoek om met de student in gesprek te gaan en te kijken wat de student nodig heeft om weer naar school te komen.
Dus, herken jij jezelf hierin?
En heb je deze vaardigheden op je cv staan?
Solliciteer dan bij ons als jongerenwerker
Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je hebt t/m 27 augustus de tijd om te reageren via onderstaande sollicitatiebutton. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of neem contact op met Marjan Bolt per mail op: mbolt@mborijnland.nl.
MBO College Start-Up
MBO College Start-Up is een relatief nieuw college en volop in ontwikkeling. Kwaliteitszorg staat hier hoog in het vaandel en studenten volgen het programma via gepersonaliseerd leren. Het college biedt twee opleidingen aan: Entree en Servicemedewerker. Daarbij leren ze zowel op school als in de beroepspraktijk. Voor het behalen van hun leerdoelen krijgen studenten gerichte coaching en studieloopbaanbegeleiding.
Start-Up werkt intensief samen met het Onderwijs Servicecentrum (OSC). Het OSC adviseert en begeleidt studenten en onderwijsteams om er samen voor te zorgen dat studenten succesvol een beroepsopleiding met diploma kunnen afronden. Daarnaast werkt het OSC samen in gemeentelijke en regionale samenwerkingsverbanden, gericht op het voorkomen van voortijdige schooluitval.