Jij gelooft in jongeren en ziet hun potentie, zelfs als zij dat zelf nog niet doen. Als jongerenwerker ben jij de onmisbare schakel tussen student, school en omgeving. Met jouw betrokkenheid, coachingsvaardigheden en scherpe blik maak jij het verschil in hun toekomst.Vorm jij vanuit de klas de brug tussen onze studenten en hun omgeving? Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft.
Je bent onderdeel van het Start-Up team locatie Lammenschans bij mboRijnland en mag als jongerenwerker het volgende gaan doen …
Als jongerenwerker vorm jij de brug tussen onze Entree- en niveau 2-studenten en hun omgeving als het gaat om het (preventief) signaleren en aanpakken van schoolverzuim, loopbaanvraagstukken, gedragsproblemen en motivatieproblemen. Jij zet met de student de eerste stapjes naar de oplossing door middel van jouw coachingsvaardigheden, doorverwijzing naar of in samenwerking met het Onderwijs Service Centrum en verwijzing naar externe partijen. Jouw begeleiding is ondersteunend aan de schoolloopbaan van de studenten. Jij observeert wat er gebeurt, bent zichtbaar en benaderbaar. Je legt op laagdrempelige manier contact in de klas en bezoekt soms studenten thuis, maar ook (misschien wel vooral!) op de gang of via de app bouw je een band op met onze studenten. Je hebt kennis van uiteenlopende problematiek, hebt een lange adem en je gelooft in ieders potentie. Je hebt een drive om gedrag positief te beïnvloeden. Je hebt oog voor de onderlinge verschillen en stuurt op inclusiviteit en respect voor elkaar. Je bewaakt de groepsdynamiek. Je doet wat je zegt en zegt wat je doet. Dit alles maakt jou een betrouwbare partij voor zowel studenten als onderwijsteams. In deze rol kan je een verbinder zijn tussen studenten en docenten, de schakel die onze studenten nodig hebben om goed in hun vel te zitten en hun plek te vinden in de maatschappij.
En daar krijg je veel voor terug!
Je komt terecht in een toegewijd team en kunt rekenen op een salaris van minimaal € 3.532 bruto tot maximaal € 5.228 bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 10, CAO MBO). We hebben in totaal 1,2fte vacatureruimte, in te vullen door 2 nieuwe collega’s. Wij bieden een tijdelijke aanstelling die wij bij gebleken geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je jezelf verbeteren, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als jongerencoach:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Hoe je werkdag eruit zal zien?
We vroegen het één van onze jongerenwerkers; “Elke dag is anders, elke groep heeft zijn dynamiek, elke student heeft zijn uitdagingen en docenten verschillen in hun manier van lesgeven. Dit maakt dat elke situatie en/of hulpvraag een goede analyse nodig heeft om vervolgens in afstemming met collega’s de nodige acties in te zetten. Ik start mijn dag met het bijwonen van de dagstart van zowel het Entree- als het Niveau 2-onderwijsteam (en in het begin van het schooljaar ook het startmoment van conciërge en beveiligers) om te horen wat de dag brengt en of hier al acties vanuit mij gewenst zijn. Daarna kies ik ervoor om plaats te nemen bij het koffieapparaat op een van de 2 verdiepingen voor het eerste bakkie koffie van de dag, en om de studenten binnen te zien komen, ze welkom te heten en een fijne dag te wensen. Dat is dan al het eerste contactmoment van de dag. Ook loop ik een rondje langs de lokalen om een contactmoment te hebben met de docenten, en met studenten die hun lokaal nog niet hebben gevonden (oftewel: te laat zijn gekomen). Gedurende de dag werk ik vanuit mijn eigen werkplek (vindplek) waar docenten en studenten langskomen voor een kletspraatje, een moment van sparren, maar ook om een concrete hulpvraag (klein of groot) neer te leggen op individueel, duo, groeps- of klasniveau. Je kunt dan denken aan aan- of afwezigheid van studenten, resultaten van gesprekken met studenten, succeservaringen met/van studenten zoals het behalen van een examen of het vinden van een stageplek. Als een student een tijdje afwezig is en de docent geen reactie krijgt op belletjes en appjes, dan ga ik op huisbezoek om met student in gesprek te gaan, om te kijken hoe het gaat en om te bespreken wat de reden is van afwezigheid. Samen kijken we naar wat de student nodig heeft om weer naar school te komen. Het mooiste aan mijn rol vind ik dat ik een verbinder kan zijn tussen studenten en docenten, en daarmee een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van onderwijs, prestaties van docenten én studenten.”
Dus, herken jij jezelf hierin?
En heb je deze vaardigheden op je cv staan?
Solliciteer dan bij ons als jongerenwerker
Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet. Je hebt t/m 8 juni 2025 de tijd om te reageren via onderstaande sollicitatiebutton. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of neem telefonisch contact op met Marlies Rexwinkel (onderwijskundig teamleider) via 06-36074857. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 24 of 25 juni 2025 tussen 9.00-13.00 uur. Hou deze momenten ajb vrij in je agenda.
MBO College Start-Up
Binnen het college worden verschillende opleidingen aangeboden: Entreeopleidingen (niveau 1) en Helpende Zorg & Welzijn, Assistant Business Services, Medewerker Sport & Recreatie en Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2). Daarbij leren onze studenten zowel op school als in de beroepspraktijk. Voor het behalen van hun leerdoelen krijgen studenten gerichte coaching en studieloopbaanbegeleiding. Start-Up werkt intensief samen met het Onderwijs Servicecentrum (OSC). Het OSC adviseert en begeleidt studenten en onderwijsteams om er samen voor te zorgen dat studenten succesvol een beroepsopleiding met diploma kunnen afronden. Daarnaast werkt het OSC samen in gemeentelijke en regionale samenwerkingsverbanden, gericht op het voorkomen van voortijdige schooluitval.