Vacaturekenmerken

Instructeur Schakeljaar

Ben jij onze nieuwe collega die het hart van onze studenten weet te raken? Heb je ervaring met onze doelgroep en in het bezit van een instructeursdiploma? Dan hebben wij wellicht een hele mooie uitdaging binnen mboRijnland!

Wat ga je doen?

De werkzaamheden van instructeur worden verricht binnen de Leidse pilot genaamd Schakeljaar. De instructeur ondersteunt de docent van een groep van 12 studenten. De pilot loopt vooralsnog tot de zomer van 2021. Er wordt gewerkt aan verlenging van deze pilot. Het schakeljaar is een voorziening die duidelijk voorziet in een behoefte voor een kleine groep van 12 jongeren in Leiden die gekenmerkt worden door:

 • Stoornis in het autistisch spectrum (ASS);
 • TL diploma behaald;
 • Nog niet in staat een reguliere mbo opleiding te gaan volgen, maar wel beschikkend over de capaciteiten om dat na het Schakeljaar te gaan doen;
 • Vooropleiding op een VSO school gevolgd en woonachtig in de regio Holland Rijnland of Alphen aan den Rijn.

Het is de bedoeling dat met deze groep jongeren in 1 jaar tijd een programma wordt doorlopen waarin opgenomen:

 • Persoonlijke ontwikkeling naar meer zelfstandigheid, samenwerken, pro actief handelen, plannen en communiceren;
 • Algemeen vormende vakken op eigen niveau te doorlopen; Nederlands, Engels, rekenen en maatschappijleer;
 • Beroepsgerichte onderdelen behorend bij de mbo opleiding van keuze van de student.

Wat ga je echt doen?

Tijdens de lesdagen verzorg je samen met de docent de lessen aan de groep. Je hebt een ondersteunende rol in de begeleiding maar verzorgt ook, in overleg, je eigen lessen. De lessen in het Schakeljaar zijn gericht op het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om mee te kunnen in het regulieren MBO. Denk aan plannen en organiseren, leren leren, samenwerken en creatief denken. Daarnaast begeleiden we de studenten in hun beroepskeuze en bereiden we ze voor op BPV.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken naar iemand die bij voorkeur in het bezit is van een afgeronde relevante opleiding op MBO-4-niveau en in het bezit van een instructeursdiploma. Affiniteit en ervaring met de doelgroep is een pre. Je bent gewend te werken vanuit pedagogische en didactische vaardigheden die aansluiten bij de individuele student. Daarnaast ben je in het bezit van onderwijs assisterende vaardigheden en in het begeleiden van studenten op basis van een vaste systematiek. Tot slot ben je vaardig in het schriftelijk vastleggen van gesprekken en in staat structuur te bieden aan studenten.

Wat bieden wij? 

Collega’s die net als jij gáán voor onze studenten. Afhankelijk van opleiding, ervaring en bevoegdheid word je ingeschaald in de functie van Instructeur. De functie is gewaardeerd in schaal 7 (maximaal € 3.083,-) van de cao MBO.

Daarnaast bieden wij:

 • 8,33% eindejaarsuitkering; 
 • Bijdrage van 70% aan de pensioenpremie;
 • De mogelijkheid om binnen redelijkheid je werk flexibel te plannen; 
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst tot 1 augustus 2021, met de mogelijkheid tot verlenging;
 • 31 vakantiedagen per jaar bij een fulltime aanstelling; 
 • Bijdrage aan de ziektekostenverzekering, ook de aanvullende;
 • Een laptop volgens onze BYOD-regeling; 
 • Een aantrekkelijke vervoersregeling bestaande uit een ns-businesscard;
 • Ruime scholingsfaciliteiten. 

Meer informatie?

Nadere informatie kan worden opgevraagd bij Klaas Kuin, teamleider Onderwijs Servicecentrum in Leiden (kkuin@mborijnland.nl , 06-3017 5964).

Reageren?

Zie je het helemaal zitten om te starten bij mboRijnland? Solliciteer dan direct via onderstaande sollicitatiebutton , waar je je motivatie voor je reactie en CV kunt uploaden.  Reageren kan tot einddatum vacature. 

Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern gepubliceerd, waarbij interne kandidaten voorrang hebben in de selectieprocedure. 

Na je sollicitatie 

Zijn wij net zo enthousiast als jij, dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Dit eerste gesprek voer je met de teamleider en een toekomstige collega. Zo leren we elkaar kennen en kunnen we je vertellen over onze organisatie.  

 Wij werven graag zelf onze kandidaten, dus zonder hulp van werving- en selectiebureaus