Vind jij het leuk om één-op-één-begeleiding te kunnen bieden aan studenten met een ondersteuningsbehoefte? Door welke oorzaak ook: van faalangst tot chronisch ziek? En vind je het ook uitdagend om bijvoorbeeld docenten en studieloopbaanbegeleiders hiervoor tools te geven? Met als doel: iedere student een diploma! Lees dan snel verder wat mboRijnland jou te bieden heeft!
Want dit mag je als adviseur Onderwijs Servicecentrum gaan doen …
En daar krijg je veel voor terug!
Het geeft een fijn gevoel om samen met studenten en onderwijsteams te kijken wat wél lukt in plaats van te focussen op wat niet goed gaat. En er is meer! Je komt terecht in een toegewijd team en kunt rekenen op een salaris van minimaal € 3.086 tot maximaal € 4.615 bruto per maand bij een volle werkweek (schaal 10, cao mbo). Wij bieden een tijdelijke aanstelling tot 31-7-2023 die wij bij geschiktheid en gelijkblijvende omstandigheden graag voortzetten. Bovendien is jouw ontwikkeling voor ons een prioriteit. Met de mboRijnland academie blijf je groeien, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk. Onze interne en externe trainers helpen je graag het maximale uit je werk en loopbaan te halen.
Daarnaast ontvang je als adviseur Onderwijs Servicecentrum:
Bovendien zijn wij er voor iedereen
In ons onderwijs werken wij niet alleen aan de toekomst van onze studenten. Ook werken we aan de toekomst van onze samenleving. We leggen met ons onderwijs de basis voor een inclusieve samenleving, waarin iedereen meetelt en van waarde is en je altijd de kans krijgt je talenten te ontwikkelen. Ons onderwijs en ons handelen dragen ook bij aan een duurzame wereld.
Hoe je werkdag eruit zal zien?
We vroegen het Laura Simons-De Jong: “Ik kijk altijd eerst welke afspraken in de agenda staan, want ik heb veel contact met studenten, ouders, docenten, studieloopbaanbegeleiders, onderwijsteams en bijvoorbeeld externe instanties zoals maatschappelijk werk. Iedere dag staat in het teken van het ondersteunen van studenten tijdens hun opleiding, zodat iedereen een diploma kan behalen. Studenten kunnen allerlei redenen hebben waardoor ze bij ons Onderwijs Servicecentrum terechtkomen: van faalangst tot chronisch ziek, van autisme tot problemen in de privésituatie. Ik ondersteun de student vervolgens bij het in beweging komen, een richting kiezen en een plan maken. Hierbij werk ik vanuit het handelingsgericht werken en kijk ik dus over de schouder mee. De student houdt de regie. De verslaglegging van alle stappen behoort ook tot mijn takenpakket. Overigens is de begeleiding niet alleen op individueel niveau. We bieden ook ondersteuning aan onderwijsteams: we signaleren, benoemen en gaan het gesprek aan. Als vervolg hierop kan het zijn dat we dus informatiemomenten organiseren of workshops. Het is in mijn functie zo belangrijk om onderlinge bruggen te slaan!”
We vroegen Laura ook wat haar motiveert:
“Ik krijg er energie van als een student zelf het gevoel heeft stappen te zetten in zijn of haar ontwikkeling. Je merkt soms dat iemand helemaal vastzit en het is fijn om dan structuur en perspectief te kunnen bieden. Ik los niets zelf op, maar kijk mee over de schouder van de student en samen verkennen we de opties.”
Dus, herken jij jezelf hierin?
En heb je deze vaardigheden op je cv staan?
Solliciteer dan bij ons als adviseur Onderwijs Servicecentrum
Herken jij jezelf in deze omschrijving? Dan zien we je sollicitatie graag tegemoet voor 10 oktober 2022. Klik hiervoor op onderstaande sollicitatiebutton en voeg je enthousiaste motivatiebrief en cv toe. Wil je nog iets meer weten over mboRijnland of de functie? Kijk dan op onze website of neem contact op met Desiree Pot, teamleider OSC Zoetermeer: dpot@mborijnland.nl, 06 - 1467 2142.De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 13 en 18 oktober 2022.
Het Onderwijs Servicecentrum
Het Onderwijs Servicecentrum (OSC) adviseert en begeleidt studenten en onderwijsteams om er samen voor te zorgen dat studenten succesvol een beroepsopleiding met diploma kunnen afronden. Daarnaast werkt het OSC samen in gemeentelijke en regionale samenwerkingsverbanden, gericht op het voorkomen van voortijdige schooluitval. In het OSC zijn ook altijd meerdere externe experts actief. Bijvoorbeeld schoolmaatschappelijk werkers, een GGD-medewerker en regionale leerplichtambtenaren.